6 grunner til å velge en Plancha gassgrill?

1. Planchaen lar deg lage et bredt utvalg av matvarer, inkludert delikate eller små matvarer som skalldyr og frukt. Med planchaen din kan du for eksempel steke en fin ribbe med biff eller brune små grønnsaker. Omvendt er ikke en tradisjonell grill egnet for alle matvarer, og begrenser dermed dine kulinariske muligheter. I tillegg har grillen en tendens til å tørke ut maten, mens stekepannen lar deg koke den i kokesaften. Med stekepannen er et uendelig utvalg av retter, fra de mest klassiske til de mest sofistikerte, tilgjengelig for å glede gjestene dine!

 2. Matlaging på gass plancha innebærer ikke direkte kontakt med flammen, i motsetning til en tradisjonell grill. På en planche brennes maten på planchaen, og fettet fra kokeprosessen tappes ned i fettoppsamlingsbrettet. Når det gjelder en tradisjonell grill (enten det er kull eller gass), når matfett faller på flammene, produseres det svart røyk som bærer dioksiner som er helseskadelige. Matlaging uten kontakt med flammene og uten å tilsette fett gir lett og sunn matlaging. Stekeplaten tilbyr derfor alle fordelene med sunn matlaging.

3. En annen betydelig fordel for den "spirende kokken" er det enkle vedlikeholdet av planchaen. Det er kun kokeplaten som er i kontakt med maten. På en plancha trenger du derfor kun å rengjøre kokeplaten. Mens, på en grill må du regelmessig vedlikeholde grillen, brennerne (med mindre de er beskyttet) og brennkammeret.

4. Den største fordelen med planchaen sammenlignet med grillen er dens brukervennlighet. Planchaen varmer opp raskt og på bare 3 minutter er platen på riktig temperatur, klar til å tilberede det du måtte ønske. Til sammenligning tar kokeprosessen med en grill lengre tid siden det krever å bygge opp et bål og vedlikeholde glørne, noe som tar ca. 30 minutter.

5. Takket være planchaen blir matlaging med venner eller familie et ekte øyeblikk for deling og nytelse. I motsetning til en grill, frigjøres det ikke svart røyk fra fettene når de kommer i kontakt med flammene, og gjestene dine kan samles rundt deg i en vennlig og varm atmosfære. 

6. Matlaging på en plancha gir god temperaturkontroll: fra lav varme til svært høy varme, plancha garanterer høy presisjon matlaging, og garanterer ekte kulinarisk suksess. På en grill er varmeeffekten begrenset og det er mye vanskeligere å nøyaktig velge temperaturen og intensiteten på flammene, noe som kan påvirke tilberedningen av maten din. Planchaen ble brukt i svært lang tid av topprestaurantkokker, og åpner nå opp for utendørs matlaging og inviterer seg inn i hagen din.